Skip to main content

Taiteilijaresidenssi

Kuvataiteilijalle tarjotaan mahdollisuus ilmaiseen työskentelytilaan. Työskentelyjakson pituus voi olla kolmesta yhdeksään kuukautta ja se määrittyy hakemuksessa esitetyn työsuunnitelman mukaan.

Kuvataiteilijoille tarkoitettu työhuone on Aboa Vetus Ars Nova -museon organisoima ja sitä ylläpitää Aboa Vetus Ars Nova säätiö. Residenssitoiminta on osa taidemuseotyötä ja -palveluja.

Työskentelytila (35 m²) sijaitsee Kupittaalla kolmen kilometrin päässä Turun keskustasta vuonna 2010 valmistuneessa kiinteistössä. Taiteilija vastaa itse materiaalikuluista, ylläpidosta ja matkakuluista. Tila ei sovellu metallikuvanveiston tekemiseen tai analogisten valokuvien kehitykseen.

Työhuoneessa ei voi asua. Taiteilija huolehtii asumisjärjestelyistään itse.

Yhden–kahden vuoden välein yhdelle residenssitaiteilijalle tarjotaan mahdollisuus pitää kutsunäyttely Aboa Vetus Ars Nova -museon Takkahuone-galleriassa (26m²).

Residenssitaiteilijat

Taiteilijaresidenssi on toiminut keväästä 2011 alkaen.

Aikaisemmat residenssitaiteilijat: Jouna Karsi, Toni R. ToivonenMary SongSakari TervoSanna VainionpääHenna Aho & Ville LaaksonenHelena LaineMarjatta HolmaSade KahraOkko PöyliöMarkku HaanpääJenny Suhonen,
Sini-Meri Hedberg,Ouma (Tomoko Oumata),Reija Meriläinen, Samu Raatikainen, Lilli Haapala, Marko Backman, Reija Palo-Oja, Sanna Horvath, Eeva-Maija Pulkkinen, Juha Allan Ekholm,Henna Aho , Sebastian Ziegler, Benjamin Orlow ja Salla Keskinen.

Residenssitaiteilija vuoden 2024 alusta lähtien on Antti Turkko.

Hakeminen

Residenssiin on jatkuva haku ja otamme hakemuksia mielellämme vastaan. Tällä hetkellä työskentelyajat on täytetty vuoden 2023 loppuun asti.

Residenssipaikkaa haetaan sähköisesti (niina.tanskanen@avan.fi). Vapaamuotoisesta hakemuksesta tulisi käydä ilmi toivottu työskentelyjakson pituus, taiteenala ja työskentelysuunnitelma sekä yhteystiedot. Kuva- ja mediamateriaali toimitetaan latauslinkkeinä tai linkkinä omille nettisivuille.

Valinta

Museonjohtaja ja amanuenssi valitsevat residenssitaiteilijat hakemusten perusteella. Hakijoille ilmoitetaan valinnasta henkilökohtaisesti. Hakemuksen lähettäneisiin taiteilijoihin otetaan yhteyttä viimeistään kolmen kuukauden kuluttua hakemuksen jättämisestä.

Lisätiedot

Niina Tanskanen, näyttelyamanuenssi
niina.tanskanen@avan.fi
p. 040 585 4499 (arkisin klo 9–16)