Skip to main content

Luokkaretki arkeologian ja nykytaiteen museoon

Tervetuloa luokkaretkelle museoon Turkuun!

Aboa Vetus Ars Nova -museo on ainutlaatuinen yhdistelmä: olemme Suomen ainoa arkeologinen museo ja nykytaiteen museo. Samalla museovierailulla voikin tutustua vanhimpaan Turkuun ja uusimpaan nykytaiteeseen.

Arkeologia tuo menneisyyden näkyväksi

Maanalainen Aboa Vetus eli vanha Turku vie kävijän satoja vuosia ajassa taaksepäin. Museossa pääsee kävelemään vanhalla katukiveyksellä, kurkistamaan keskiaikaisiin kellareihin ja näkemään arkeologisissa kaivauksissa esiin saatuja esinelöytöjä. Opastetulla kierroksella oppilaat saavat käsityksen siitä, minkälainen kaupunki Turku oli keskiajalla, miten keskiajan turkulaiset elivät ja miten arkeologinen tutkimus tuottaa tietoa menneisyydestä.

Pienemmille oppijoille museoon tutustumiseen sopii lasten seikkailukierros. Kierroksella lapset pääsevät toimimaan museon apulaissalapoliiseina ja suorittamaan erilaisia arkeologin tehtäviä. Lopuksi jokainen seikkailija palkitaan omalla onnenlantilla. Seikkailukierrosta suosittelemme etenkin 5–8-vuotiaille.

Ajatusten ituja nykytaiteen äärellä

Ars Novan vaihtuvat taidenäyttelyt tarjoavat näkymiä ajankohtaiseen nykytaiteeseen. Opastetulla kierroksella tutustutaan teoksiin ja niiden esiin nostamiin näkökulmiin ja ilmiöihin. Samalla perehdytään taiteilijaan, taiteen tekniikoihin sekä keskustellaan yhdessä teosten herättämistä ajatuksista ja tulkinnoista.

Pienempien oppilaiden kanssa tutustutaan nykytaiteeseen ja sen tekniikoihin toiminnallisella ja hauskalla tavalla Taikkis-kierroksella. Taiteen tekniikoita ja kuvallisia ilmaisutapoja lähestytään esimerkiksi tutkimalla värejä, materiaaleja ja taiteilijan työvälineitä. Lisäksi kierroksella harjoitellaan taiteesta puhumista ja omien tulkintojen esittämistä.

Ajankohtaiset näyttelytKäytännön asioita koululaisryhmilleRettigin palatsi

Hinnat ja lisätiedot

Muistathan, että opastus täytyy aina varata etukäteen. Opastuksen tilanneet ryhmät ovat tervetulleita museoon myös arkiaamuisin ennen museon avaamisaikaa.

Yhteen opastusryhmään mahtuu enimmillään 25 oppilasta. Suuremmille ryhmille voit tilata useamman oppaan.

Opastusmaksu suomeksi tai ruotsiksi on 85 € / tunti / opas.

Koululaisten sisäänpääsymaksu museoon on 7 € / oppilas.
Alle 7-vuotiaat, opettajat, bussinkuljettajat sekä valvojat pääsevät museoon ilmaiseksi.

Lasten seikkailukierroksen hinta on 85 € + 3 € / lapsi, ei erillistä pääsymaksua.

Ota yhteyttä

Tee varaus ja suunnitellaan juuri ryhmällesi sopiva, elämyksellinen museokäynti ja luokkaretki kauniiseen Turkuun Aurajoen rannalle!

Lisätiedot

info@avan.fi 
0207 181 640