Skip to main content

Saapuminen ja esteettömyys

Museon sijainti

Aboa Vetus & Ars Nova -museo sijaitsee Turussa Aurajoen rannalla Rettigin palatsissa osoitteessa Itäinen Rantakatu 4–6, 20700 Turku.

Katso kohde kartalla

Saapuminen

Jalan tai polkupyörällä

Museo on kävelymatkan päässä esimerkiksi Tuomiokirkolta (5 minuuttia) ja Kauppatorilta (10 minuuttia).

Museolle pääsee pyörätietä pitkin. Pääsisäänkäynnin yhteydessä on pyörätelineitä.

Bussilla

Lähin pysäkki on Kåren Hämeenkadulla (pysäkit 280 ja 219). Tässä pysähtyvät Kauppatorilta linjat 13 ja 61. Lisäksi Tuomiokirkkotorin kaukoliikenteen bussipysäkit ovat 5 minuutin kävelymatkan päässä museolta. Lisätietoja bussien aikatauluista ja reiteistä löytyy Fölin reittioppaasta.

Henkilöautolla

Museon välittömässä läheisyydessä on vain rajoitetusti pysäköintitilaa. Vapaita paikkoja saattaa olla esimerkiksi Nunnankadun ja Hämeenkadun varsilla.

Tilauslinja-autolla tai inva-autolla

Tilauslinja-autot ja inva-autot voivat jättää matkustajansa museon edustalle.

Esteettömyys

Aboa Vetus Ars Novan tavoitteena on, että kaikilla olisi yhdenvertainen oikeus liikkua museossa ja kokea museo mahdollisimman esteettömästi.

Pyörätuolilla liikkuminen

Ars Novan molemmat kerrokset voi kiertää pyörätuolilla kokonaan.

Aboa Vetuksen näyttelytiloista pystyy sähköisellä pyörätuolilla tutustumaan noin kolmannekseen. Kevyemmillä apuvälineillä on joissakin tapauksissa mahdollista kiertää koko alue, kunhan porras- ja kiveyskohdissa on avustajia. Tilan epätasaisuus johtuu museon historiallisesta luonteesta.

Aboa Vetuksen rampilliseen sisäänkäyntiin on kulku ulkokautta. Pyörätuolia käyttäviä pyydetään kääntymään henkilökunnan puoleen saapuessaan, tai jos mahdollista jo etukäteen.

info(at)aboavetusarsnova.fi,
puh. 0207 181 640

Inva-autot

Museon sisäänkäynnillä on invaramppi ja inva-autot voivat jättää matkustajat suoraan pääsisäänkäynnin eteen.

Avustajat ja opaskoirat

Henkilökohtaiset avustajat pääsevät museoon ilmaiseksi saattajakortilla. Myös opaskoirat ovat tervetulleita.

Näkövammaiset ja heikkonäköiset

Museon kaikista yleisölle avoimista tiloista on tuotettu kohokartat, jotka ovat lainattavissa lippukassalta. Kielivaihtoehtoina ovat suomi, ruotsi ja englanti. Myös suurennuslaseja on lainattavissa museon lippukassalta.

Aboa Vetuksen valaistusta on vähennetty esineiden säilyvyyden takaamiseksi. Aboa Vetuksen rauniokorttelissa on portaita ja kynnyksiä, eikä kaikkia tiloja ole voitu varustaa käsijohtimin. Näkövammaisten tai heikkonäköisten ei tämän vuoksi suositella tutustuvan Aboa Vetuksen näyttelyihin ilman avustajaa.

Selkokieliset opasvihot

Museon lippukassalta on saatavissa selkokieliset opasvihot Aboa Vetuksen perusnäyttelyn sisällöllisen saavutettavuuden tueksi. Vihkoja on kaksi: keskiaikaisen lapsen näkökulmasta kirjoitettu sekä keskiajan Turkua yleisemmin esittelevä.

Istuimet näyttelytiloissa

Sekä Aboa Vetukseen että Ars Novaan on sijoitettu istuimia yleisön käyttöön. Kysy lippukassalta mukana kuljetettavia taittotuoleja.