Skip to main content
17.10.2023 — 20.10.2023

Syyslomaohjelmaa lapsiperheille

Aboa Vetus Ars Nova
Syyslomaviikolla 17.-20.10.2023 museo on avoinna klo 11-18.
Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ennakkoilmoittautumista.
Aboa Vetus Ars Nova
Saapuminen

Aboa Vetus Ars Nova kutsuu lapsiperheet syyslomalla museoon! Tarjoamme koko perheelle kiinnostavaa ohjelmaa. Luvassa on arkeologin luentoja lapsille, sekä opastetut kierrokset perheille Ravattulan Ristimäki -näyttelyyn.

Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Museosta löytyy tutkittavaa ja mielenkiintoista kaikenikäisille. Menneeseen voi eläytyä itse kokeillen, pelaten tai leikkien. Luutarhassa voi tunnistaa luita ja tutustua eläinten historiaan.

 

 

Syyslomaviikon erityisohjelma

Opastetut kierrokset perheille Ravattulan Ristimäki -näyttelyyn ti-pe 17.-20.10. klo 13.00

Ravattulan Ristimäki -opastukset perheille

Turun lähellä sijaitseva Ravattulan Ristimäki on Suomen vanhin tunnettu kirkonpaikka, jonka arkeologiset tutkimukset ovat tuoneet paljon tietoa elämästä rautakauden ja keskiajan taitteessa. Opastuksella arkeologi johdattaa löytöjen ja muinaispukurekonstruktion kautta Aurajokilaakson asukkaiden elämään yli 800 vuotta sitten ja kertoo muinaisista käsityömenetelmistä, joilla värikkäät vaatteet on valmistettu.

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Opastuksille mahtuu 25 henkeä per opastus.

Lasten elämää keskiajan Turussa -luento tiistaina 17.10. klo 12.00

Paikka: Aboa Vetuksen Kaivoaukio

Lasten elämää keskiajan Turussa

Arkeologit ovat löytäneet Turusta ikivanhoja lasten leluja ja kenkiä, mutta minkälaista oli turkulaisten lasten elämä keskiajalla yli viisisataa vuotta sitten? Arkeologi Ilari Aalto kertoo lasten luennolla, mitä tutkijat tietävät keskiajan lasten leikeistä ja arjesta. Luennolla selviää esimerkiksi, minkälaista oli keskiajan koulu ja miten lapset leikkivät lumisotaa!

Luento sisältyy pääsylipun hintaan. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Miten arkeologi tutkii menneisyyttä? -luento torstaina 19.10. klo 12.00

Paikka: Aboa Vetuksen Kaivoaukio

Miten arkeologi tutkii menneisyyttä?

Arkeologit etsivät tietoa menneisyydestä kaivamalla esiin vanhoja raunioita, sukeltamalla laivanhylyille ja tutkimalla vaikkapa muumioita. Jopa muinainen roskakasa voi olla arkeologille jännittävä todiste menneisyyden elämästä. Luennolla arkeologi Ilari Aalto kertoo, miten tutkijat kaivavat esiin tietoa maan alta ja miten arkeologi osaa päätellä, kuinka vanha jokin löytö on. Luennolla selviää myös, minkälaisia arkeologisia löytöjä lapset ovat tehneet.

Luento sisältyy pääsylipun hintaan. Ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon.

Tervetuloa tutustumaan arkeologin työhön!

Kahvila ja museokauppa

Museon yhteydessä toimiva Café Pegasus tarjoilee syyslomaviikolla lasten ja aikuisten lounasta ja muita herkullisia eväitä. Runsaasta museokaupan tarjonnasta voi ostaa ilahduttavia tuliaisia kotiin viemisiksi.

Lounaan hinta:

Alle 3v syö maksavan aikuisen kanssa ilmaiseksi.

3-8v 8 €

9-14v 10 €

Aikuisten lounas 12,70 €