Skip to main content
18.10.2022 — 21.10.2022

Syyslomaohjelmaa lapsiperheille

Aboa Vetus Ars Nova
Syyslomaviikolla 18.-21.10.2022 museo on avoinna klo 11-18.
Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ennakkoilmoittautumista.
Aboa Vetus Ars Nova
Saapuminen

Aboa Vetus Ars Nova kutsuu lapsiperheet syyslomalla museoon! Tarjoamme koko perheelle kiinnostavaa ohjelmaa niin arkeologian kuin nykytaiteenkin parissa.

Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Museosta löytyy tutkittavaa ja mielenkiintoista kaikenikäisille. Menneeseen voi eläytyä itse kokeillen, pelaten tai leikkien. Luutarhassa voi tunnistaa luita ja tutustua eläinten historiaan.

Ars Novassa voi uppoutua väreihin ja muotoihin museon taidekokoelmasta kootussa Abstrakti-näyttelyssä. Näyttely esittelee abstraktin eli ei-esittävän taiteen eri tyylisuuntia. Mukana on taiteilijoita kuten Lars-Gunnar Nordström, Ernst Mether- Borgströn, Sam Vanni, Juhana Blomstedt ja Matti Kujasalo.

 

Syyslomaviikon erityisohjelma

Arkeologin päivystys ti-pe klo 11.00-13.00

Tule tutustumaan arkeologin työhön! Päivystyspisteellä pääsee opettelemaan eläinluiden tunnistamista, kuulemaan Turun historiasta sekä ihailemaan maan alta esiin kaivettuja löytöjä. Samalla voit ottaa itsestäsi kuvan arkeologin varusteissa. Arkeologi päivystää Aboa Vetuksen kaivoaukiolla.

Lasten omat taidekierrokset ti-pe klo 14.00

Ihastutaan taiteeseen! Kierroksella etsitään yhdessä värejä, muotoja ja materiaaleja museon Abstrakti-näyttelystä. Samalla puhutaan siitä, millaista on taide, joka ei esitä mitään. Kierros sisältyy museon pääsylipun hintaan ja kestää noin 30 minuuttia.

Kahvila ja museokauppa

Museon yhteydessä toimiva Café Pegasus tarjoilee syyslomaviikolla lasten lounasta hintaan 7,50 € ja muita herkullisia eväitä ja runsaasta museokaupasta voi ostaa ilahduttavia tuliaisia kotiin viemisiksi.