Skip to main content
21.2.2023 — 24.2.2023

Hiihtolomaohjelmaa lapsiperheille

Aboa Vetus Ars Nova
Hiihtolomaviikolla 21.–24.2.2023 museo on avoinna ti-su klo 11-18, mutta Café Pegasus tarjoilee lounasta myös maanantaina 20.2. klo 11-14.
Ohjelma sisältyy pääsylipun hintaan. Ei ennakkoilmoittautumista.
Aboa Vetus Ars Nova
Saapuminen

Aboa Vetus Ars Nova kutsuu lapsiperheet museoon koulujen talvilomalla! Tarjoamme koko perheelle sopivaa ohjelmaa niin arkeologian kuin nykytaiteenkin parissa.

Aboa Vetuksessa voi tutustua keskiaikaisten kivitalojen raunioihin ja kulkea vanhaa Luostarin jokikatua pitkin. Museosta löytyy tutkittavaa kaikenikäisille. Menneeseen voi eläytyä itse kokeillen, pelaten tai leikkien. Luutarhassa voi tunnistaa luita ja tutustua eläinten historiaan.

Ars Novassa on esillä kuvataiteilija ja elokuvantekijä Mika Taanilan Film Reader -näyttely. Taanilan teosten raaka-aineena ovat menneisyydestä jäljelle jääneet tallenteet, elokuvat, populaarikulttuurin tuotteet, teknologia ja taide.

24.2. alkaen museossa esillä on myös näyttely Andersson x Ars Nova, jossa nähdään rinnakkain kuvataiteilija Jan-Erik Anderssonin teoksia sekä teoksia museon taidekokoelmasta.

Hiihtolomaviikon erityisohjelma

Talviurheilua keskiajan Turussa –lasten luennot ti ja to klo 13.00

Lasten luennoilla arkeologi Ilari Aalto kertoo talviurheilusta keskiajalla 600 vuotta sitten. Lasten luentojen kesto on noin 30 minuuttia ja ne pidetään maanalaisen Aboa Vetuksen kaivoaukiolla.

Menneisyys maan alla –lasten opastukset ke ja pe klo 12.00

Millaista on arkeologin työ ja mitä jälkiä menneisyyden ihmisistä voi kaivauksissa löytää? Lasten opastusten kesto on noin 30 minuuttia ja ne alkavat museon lippukassalta.

Taidebingo!

Mika Taanilan Film Reader -näyttelyyn voi hiihtolomaviikolla tutustua hauskan bingotehtävän kanssa. Bingolappuja ja kyniä on jaossa näyttelyn aulassa Ars Novan 2. kerroksessa.

Kahvila ja museokauppa

Museon yhteydessä toimiva Café Pegasus tarjoilee hiihtolomaviikolla lasten lounasta ja muita herkullisia eväitä ja museokaupan ilahduttavasta valikoimasta voi ostaa hauskoja tuliaisia kotiin viemisiksi.

Lasten lounaspöytä 3-6v 5€ / 6-15v 8€: lounasbuffet + jälkiruoka. Lounas ma-pe klo 11-14.

Museon näyttelyt ja museokauppa ovat auki hiihtolomaviikolla ti-su klo 11-18.