Skip to main content
19.4.2023

Aboa Vetus uudistuu – tule mukaan vaikuttamaan!

Factory & Aboa Vetus
ke 19.4. klo 17-19
Vapaa pääsy. Ennakkoilmoittautuminen.
Saapuminen

Aboa Vetus uudistuu – tule kertomaan mielipiteesi!

Aboa Vetus, Suomen ainoa arkeologinen museo syntyi kaupunkiarkeologisten kaivausten tuloksena 1990-luvulla. Nyt maanalaisen museon pysyvää näyttelyä uudistetaan. Uudistuksen ytimessä ovat arkeologinen tutkimus, alueen historian monikerroksellisuus ja vuorovaikutus yleisön kanssa.

Monet esineet nykyisessä näyttelyssä ovat muodostuneet vuosien varrella yleisölle tärkeiksi. Leikittävät nukkekodit, pienen lapsen nahkakenkä ja kissojen luurangot ovat eri-ikäisten kävijöiden suosikkeja. Nyt yleisöllä on tilaisuus kertoa, mitä muuta nykyisestä näyttelystä pitää ehdottomasti säilyttää. Ilmoittaudu mukaan ja tule vaikuttamaan uudistukseen. Tilaisuus järjestetään ke 19.4. klo 17-19.

Yleisötilaisuus alkaa kahvituksella, jonka ohessa museon henkilökunta esittelee näyttelyuudistuksen keskeiset teemat. Sen jälkeen jalkaudutaan Aboa Vetukseen, missä yleisö saa kiertää näyttelyä ja merkitä värilapuilla ne kohdat tai esineet, joiden he toivovat päätyvän myös tulevaan näyttelyyn.

Jos et pääse osallistumaan tilaisuuteen, voit myös kertoa meille toiveistasi ja suosikeistasi sähköpostitse alla olevaan osoitteeseen.

Ilmoittaudu mukaan 14.4. mennessä: 

Janna Jokela
museolehtori
Janna.jokela@avan.fi
040 078 6053

Takaisin tapahtumakalenteriin