Skip to main content

On aika tehdä luokkaretkivaraukset

Kevät etenee ja on aika tehdä luokkaretkivaraukset! Aboa Vetus Ars Nova -museo Turussa on ainutlaatuinen luokkaretkikohde: samalla museovierailulla voi tutustua vanhimpaan Turkuun ja uusimpaan nykytaiteeseen.

Arkeologia tuo menneisyyden näkyväksi

Museomme on Suomen ainoa arkeologinen museo. Maanalainen Aboa Vetus eli vanha Turku vie kävijän satoja vuosia ajassa taaksepäin. Museossa pääsee kävelemään vanhalla katukiveyksellä, kurkistamaan keskiaikaisiin kellareihin ja näkemään arkeologisissa kaivauksissa esiin saatuja esinelöytöjä. Opastetulla kierroksella oppilaat saavat käsityksen siitä, minkälainen kaupunki Turku oli keskiajalla, miten keskiajan turkulaiset elivät ja miten arkeologinen tutkimus tuottaa tietoa menneisyydestä.

Pienemmille oppijoille museoon tutustumiseen sopii lasten seikkailukierros. Kierroksella lapset pääsevät toimimaan museon apulaissalapoliiseina ja suorittamaan erilaisia arkeologin tehtäviä. Lopuksi jokainen seikkailija palkitaan omalla onnenlantilla. Seikkailukierrosta suosittelemme etenkin 5–8-vuotiaille.

Ajatusten ituja nykytaiteen äärellä

Ars Novan vaihtuvat taidenäyttelyt tarjoavat näkymiä ajankohtaiseen nykytaiteeseen. Opastetulla kierroksella tutustutaan teoksiin ja niiden esiin nostamiin näkökulmiin ja ilmiöihin. Samalla perehdytään taiteilijaan, taiteen tekniikoihin sekä keskustellaan yhdessä teosten herättämistä ajatuksista ja tulkinnoista.

Pienempien oppilaiden kanssa tutustutaan nykytaiteeseen ja sen tekniikoihin toiminnallisella ja hauskalla tavalla Taikkis-kierroksella. Taiteen tekniikoita ja kuvallisia ilmaisutapoja lähestytään esimerkiksi tutkimalla värejä, materiaaleja ja taiteilijan työvälineitä. Lisäksi kierroksella harjoitellaan taiteesta puhumista ja omien tulkintojen esittämistä.

Tee varaus ja suunnitellaan juuri ryhmällesi sopiva, elämyksellinen museokäynti ja luokkaretki keväälle ihastuttavaan Turkuun Aurajoen rannalle!

Ota yhteyttä:

Janna Jokela
Museolehtori
janna.jokela@avan.fi
040 078 6053

 

Lisätietoja museostamme:

Ajankohtaiset näyttelymme

Opettajille

Rettigin palatsi