Skip to main content

Aboa Vetus Ars Novassa vierailee lähes 1600 Taidetestaajaa

Aboa Vetus Ars Nova -museo on jo viidettä kertaa mukana valtakunnallisessa Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelmassa ja 8. luokkalaiset Taidetestaajat vierailevat museossamme 16.1.-14.3.2024 välisenä aikana.

Taidetestaajat tutustuvat museossa mielenkiintoiseen Alvar Gullichsenin Kosmos-näyttelyyn. Oppilasryhmiä tulee yhteensä 91 kappaletta eri puolilta Varsinais-Suomea ja Uuttamaata. Yhteensä museossamme vierailee lähes 1600 oppilasta.

Alvar Gullichsen tunnetaan etenkin Posankasta, joka on suurikokoinen vaaleanpunainen veistos ja nimetty myös Turun viralliseksi kaupunkieläimeksi. Museovierailulla Taidetestaajat pääsevät sukeltamaan oppaan johdolla Alvar Gullichsenin taiteen omalaatuiseen ja kiehtovaan maailmaan. Teoksia tarkastellaan eri näkökulmista, ja näyttelyssä tehdään tehtäviä pohtimalla teoksen teemoja ja jaetaan omia mielipiteitä niistä.

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusohjelma vie joka vuosi Suomen kaikki kahdeksasluokkalaiset – noin 70 000 nuorta ja heidän opettajansa – vierailulle yhteen tai kahteen korkealaatuiseen taidekohteeseen ympäri Suomen. Taidetestaajat tuo nuorten äänen kuuluviin ja päästää aikuiset kurkistamaan nuorten maailmaan. Kahdeksasluokkalaisten antamat arviot tarjoavat kaikille kulttuurin kokijoille tuoreen näkökulman vanhoihin klassikoihin ja tuoreisiin teoksiin.

Taidetestaajat-toiminnan rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Svenska kulturfonden sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Toimintaa koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

 

Lisätiedot:

Hannele Lehtonen
Museonjohtaja
hannele.lehtonen@avan.fi
040 085 9746